Міноборони Латвії: Російські пілоти порушують правила польотів

Міноборони Латвії: Російські пілоти порушують правила польотів

Як передає РБК з посиланням на міністра, у російських військових літаків не включені ідентифікаційні пристрої, хоча цього вимагають міжнародні правила.
 
За його словами, дислоковані в країнах Балтії винищувачі NATO виконують польоти тільки в тих випадках, коли в повітряному просторі констатовані неідентифіковані літаючі об'єкти. «Якби на російських літаках були включені ідентифікаційні пристрої, то літакам NATO не треба було б злітати», - пояснив Р.Вейоніс.
 
19 листопада 2014 латвійське військове відомство повідомило про чергове інциденті в небі над Балтійським морем. Винищувачі NATO 18 листопада були підняті по тривозі і вилетіли на перехоплення російського військового літака радіоелектронної розвідки Іл-20. Раніше генсек NATO констатував зрослу активність російських ВПС, а також заявив, що польоти російських військових літаків становлять загрозу для європейської цивільної авіації

Літак Іл-20Літак Іл-20

Повідомлення про чергове зльоті винищувачів NATO на перехоплення російського літака з'явилося в твіттері Збройних сил Латвії. Поки жодна з сторін з офіційним коментарем з цього приводу не виступила.
 
За день до цього, 17 листопада, збройні сили Латвії повідомили про термінове зльоті винищувачів альянсу на перехоплення російського Су-27, який здійснював політ поблизу повітряного простору Латвії.

Винищувач Су-27Винищувач Су-27

16 листопада генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що польоти російських військових літаків становлять небезпеку для цивільних лайнерів Європи. За його словами, літакам NATO доводилося перехоплювати російські військові літаки більше 100 разів у 2014 році, в той час як в 2013 році, за словами Столтенберга, подібні інциденти відбувалися всього 30 разів.
 
Столтенберг вказав на те, що російські винищувачі літають в повітряному просторі європейських країн, не попереджаючи європейських цивільних авіадиспетчерів. Генсек NATO вважає, що російські військові літаки ігнорують правила безпеки, які створені для того, щоб скоротити ризик зіткнення з цивільним літаком. При цьому він закликав Росію підкорятися нормам польотів в «тісному повітряному просторі».

Качественные опорные амортизаторы украинского производства по выгодным ценам Игры онлайн: играй на рубли Качественные подписчики на Ютуб Модинг ПК для продажи Модные жакеты сезона весна-лето 2016 года
Лента авиановостей