В Україні хочуть робити свої винищувачі і штурмовики

В Україні хочуть робити свої винищувачі і штурмовики

У ДП "Антонов" є всі можливості для створення літаків-винищувачів і штурмовиків. Про це заявив генеральний конструктор, глава українського підприємства Дмитро Ківа.

"Ми пропонували це (розробку винищувачів і штурмовиків. - Прим.ред) ще в 2006 році були офіційно подані відповідні пропозиції Але в той час говорили, що це нам поки не потрібно Сьогодні ми знову підготували пропозиції з цього питання ...", - цитують Ківу "Подробности".

Він додав, що ці літаки можуть створюватися із залученням інших українських підприємств: з українськими двигунами, обладнанням та озброєнням.

Крім того, Ківа повідомив, що зараз "Антонов" пропонує військовим цілий ряд літаків різного призначення: спеціальних, транспортних, санітарних, штабних, патрульних, у тому числі з озброєнням. "Зараз наші пропозиції розглядаються військовими", - додав генеральний конструктор.

Відзначимо, що Кабінет міністрів України звільнив Дмитра Ківу з посади голови правління Державного авіабудівного концерну "Антонов" у квітні. Причини такого рішення не роз'яснювалися. Дмитро Ківа займав пост глави Антонова з кінця 2008 року, з січня 2006 року був генеральним конструктором АНТК імені Антонова.

Золотистый стафилококк: описание, симптомы и лечение Первые в мире такси Туристическая обувь Современный ремонт любой сложности в Зеленограде Все о кредитах онлайн в Украине
Лента авиановостей