Лукашенко надумав будувати літаки в Біфлорусії

Лукашенко надумав будувати літаки в Біфлорусії

Глава держави Олександр Лукашенко поставив завдання щодо організації виробництва в Білорусі літаків і вертольотів. Про це він заявив сьогодні, відвідуючи ВАТ "558 Авіаційний ремонтний завод", передає БЕЛТА.

За словами президента, займатися тільки модернізацією та ремонтом існуючої техніки безперспективно, а тому необхідно робити крок вперед і самостійно освоювати випуск нової, затребуваною на ринках продукції. "У Білорусі повинні вироблятися і літаки, і вертольоти", - сказав білоруський лідер.

Як зазначив глава держави, для організації виробництва вертольотів є підходящий майданчик в Орші. "Що таке виробити сьогодні в Орші вертоліт? Чи не проблема, якщо там буде "Мотор Січ"(українська компанія, якій належить пакет акцій Оршанського авіаремонтного заводу) з двигуном.

Двигун є, ще купити пару-трійку складних приладів, які, може бути, і не треба у нас виробляти. А все інше - бери і клепай, роби корпус", - сказав Президент.

"І друге - ми повинні виробляти у себе літак. Який - це ваша справа, але потрібний для ринку, перш за все, для Росії", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Спілкуючись з представниками трудового колективу підприємства, Президент наголосив на відсутності необхідних темпів руху по шляху розвитку прогресу. "Нам треба йти далі, створювати літак, хай не повністю свій, білоруський, але активно брати участь у кооперації з Росією, іншими державами", - вважає білоруський лідер.

Глава держави при цьому підкреслив, що по дорозі кооперації йдуть і інші більш потужні держави, як, наприклад, при виробництві літаків компанії Airbus. "Тому замахуватися на те, що ми створимо свій літак, цивільний або військовий, не потрібно. Бо якщо і створювати, то саме передове, щоб озброюватися, а тим більше продавати на ринку. Мабуть, ця ноша дуже важка і ми її не потягнемо . У нас для цього немає можливостей, грошових коштів, та й людей. І взагалі, напевно, не потрібно ставити таке завдання. А ось частина літаків у кооперації, припустимо, з Росією та іншими ми повинні створювати", - заявив Президент.

Разом з тим глава держави зазначив, що ремонт і модернізація раніше залишаються важливим напрямом, так як далеко не у всіх є можливість закуповувати нову техніку. "Тому ми будемо розвивати ваш напрям, він знаходиться на досить високому рівні", - зазначив білоруський лідер. При цьому передбачається поступово підвищувати локалізацію і освоювати виробництво необхідних агрегатів.

"Але ми не повинні сидіти в майстерні і клепати мотлох", - підкреслив Олександр Лукашенко.


Если же Вам для ваших музыкальных увлечений нужные качественные тарелки музыкальные, то имеет смысл приобретать их на сайте "muzline.com.ua", который имеет отличную репутацию среди музыкантов.

Портал для скачивания фильмов для телефонов и планшетов Играйте и выигрывайте онлайн: лучшее место для азартных развлечений Об игре BioShock Существует ли необходимость иметь личного адвоката? В какое время раздавать листовки максимально эффективно
Лента авиановостей