NASA на астероїд відправить астронавтів

NASA на астероїд відправить астронавтів

Помічник директора NASA Роберт Лайтфут на прес-конференції повідомив, що космічне агентство США відправить астронавтів на астероїд, але поки не вирішено, за яким сценарієм буде проводитися ця операція.

Сценаріїв є два.

Перший передбачає, що до небесного тіла діаметром до 10 метрів запустять автоматичний апарат, який накине на нього металеву сітку і перетягне його на стійку орбіту навколо Місяця.

Другий варіант передбачає, що на орбіту доставлять не цілий астероїд, а всього лише фрагмент розміром як великий валун.

Остаточне рішення буде прийняте на початку 2015.

Зараз експерти намагаються проаналізувати кожен з двох наявних у них варіантів, вартість яких оцінюється приблизно в $1,25 млрд. План "А" вважається простішим і трохи дешевшим. Зате план "Б" дає можливість випробувати набагато більше необхідних технологій.

Також американські фахівці з ентузіазмом продовжують роботу за цим проектом, який буде абсолютно новим за своїм характером і "дозволить людині відправитися за межі низької навколоземної орбіти".

Для чего нужно проводить обследование УЗИ у беременных Основа пищевого производства - гигиена МРТ, СКТ, УЗИ и функциональная диагностика в Киеве, Сумах и Виннице Интернет-магазин нужной и качественной медтехники Как носить женские туфли на шпильке
Лента авиановостей