Будівництво третього аеропорту Пекіна розпочнеться у п'ятницю

Будівництво третього аеропорту Пекіна розпочнеться у п'ятницю

"Основними принципами будівництва міжнародного повітряного хаба стануть ефективність, зручність і комфорт", - вважає заступник глави Адміністрації цивільної авіації КНР Чжоу Лайчжень.

Загальна вартість проекту оцінюється в 80 мільярдів юанів (близько 13 мільярдів доларів). Завершити будівництво об'єкта влада планує протягом п'яти років.

Передбачається, що в 2025 році новий аеропорт, який розташовується в районі Дасін на півдні Пекіна, зможе обслуговувати до 72 мільйонів пасажирів, здійснювати перевезення двох мільйонів тонн вантажу і обслуговувати 620 тисяч авіарейсів.

У китайській столиці зараз функціонують два аеропорти. Beijing Nanyuan Airport - перший в історії Китаю аеропорт, який в основному використовується у військових цілях. Beijing Capital International Airport торік став другим у світі серед найбільш завантажених аеропортів, поступившись лише аеропорту Атланти.

Однак згідно з даними цивільної авіації КНР, які наводить агентство, через обмежені можливості аеропорт не в змозі обслужити близько 300 авіарейсів щодня і 10 мільйонів пасажирів на рік.

Неотразимый букет доставим к вашему порогу Обзор TES V: Skyrim. Гильдии Лучшее такси в Харькове: подача авто за 3 минуты Профессиональная разработка сайта для транспортной компании Мультикоптер приспособили для дронсёрфинга
Лента авиановостей