Вертоліт Мі-26Т врятував катер "Росморпорт", що сів на мілину

Вертоліт Мі-26Т врятував катер

Найбільш вантажопідйомний вертоліт в світі Мі-26Т, вироблений на підприємстві «Роствертол», що входить в холдинг "Вертольоти Росії" (у складі Держкорпорації Ростех), врятував 18-тонний катер Азовського басейнового філії ФГУП "Росморпорт», що сів на мілину. Про це повідомляє прес-служба холдингу.

«Катер, який є« плавучої »науковою лабораторією для вивчення донної поверхні різного роду водойм, потрапив у біду ще у вересні 2014 року на річці Самбек, що протікає по території Некліновського району в Ростовській області. З тих пір не раз робилися спроби зняти катер-лабораторію з мілини, але безуспішно. Тоді «Росморпорт» звернувся за допомогою в ЗАТ «Роствертол-Авіа». Для цієї операції авіакомпанія надала багатоцільовий транспортний вертоліт Мі-26Т », - розповіли в холдингу.

Після прибуття в точку призначення Мі-26Т підчепив катер на зовнішню підвіску і успішно повернув його на глибоку воду. На виконання всієї операції з порятунку катери вертольоту знадобилося менше однієї години. Сьогодні ціла і неушкоджена «плавуча» наукова лабораторія знаходиться в порту.

Транспортування 18-тонного катера «Росморпорт» - одна з багатьох унікальних робіт, які проводять за допомогою вертольотів типу Мі-26. У його послужному списку транспортування вишок високовольтних ліній, людей, військового спорядження, гасіння пожеж і навіть порятунок підбитого в Афганістані американського важкого вертольота CH-47 Chinook з його командою, уточнили в «Вертольоти Росії».

Є у цих вертольотів та інші заслуги. Так, у листопаді 2014 року екіпаж російського військового вертольота Мі-26 врятував від голодної смерті в Арктиці білого ведмежати, який втратив свою маму. Маленький хижак, якому дали ім'я Умка, сьогодні живе в заповіднику на острові Врангеля. Роком раніше також силами екіпажу військового Мі-26 було відкрито новий острів в морі Лаптєвих.

Новости Казахстана и всего мира Игровые автоматы фруктовой направленности Лучше быть богатым и здоровым Основатель Amazon построит ракету для полёта на Луну Курсовые работы по доступной цене
Лента авиановостей