Кім Чен Ин вибрав собі літак

Кім Чен Ин вибрав собі літак

ЗМІ КНДР вперше показали літак, який використовує лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у своїх подорожах. Як виявилося, «бортом № 1 Країни чучхе» є російський Іл-62

Нагадаємо, що попередник Кім Чен Ина на посаді лідера КНДР його батько Кім Чен Ір був відомий своєю схильністю використовувати тільки наземний транспорт. Покійний Кім в якості лідера побував у двох державах - Китаї та Росії - і щоразу подорожував тільки на своєму особистому поїзді. Його син, як з'ясувалося недавно, більш вільний у виборі транспорту і використовує в тому числі і літак.

«Борт № 1 КНДР» став відомий світу завдяки репортажам північнокорейських ЗМІ про відвідування Кім Чен Ином заходи для командувачів ВПС і ППО КНДР, в ході яких відпрацьовувалися різні бойові ситуації і демонструвалися можливості військової техніки. Кім побував на свого роду «авіашоу» разом з дружиною Лі Сіль Чжу.

Кім Чен Ин вибрав собі літак

Південнокорейських експертів відразу ж зацікавив особистий літак Кім Чен Ина. У Сеулі дійшли висновку, що для своїх польотів лідер Північної Кореї використовує реактивний міжконтинентальний пасажирський літак Іл-62, який почали виробляти ще в часи СРСР, широко поставляючи його і в соціалістичні країни. Лайнер цей оцінюється як досить надійний. На ньому було встановлено декілька світових рекордів як за швидкістю, так і дальності польотів. Очевидно, що Кім Чен Ин вирішив використовувати «перевірену машину», раз вже в свій час подібні лайнери виконували роль «бортів № 1» у різних країнах, включаючи СРСР, Росію, Україну та інших.

Кім Чен Ин вибрав собі літак

Зрозуміло, що закордонним журналістам та експертам хотілося побачити внутрішнє оздоблення особистого літака лідера КНДР, але довелося задовольнятися тільки зовнішнім виглядом. На борту «лайнера № 1» Північної Кореї великими літерами по-корейськи написано «Корейська Народно-Демократична Республіка», зображений прапор КНДР. На хвості ж у великому колі зображена червона зірка, аналогічна тій, що на державному прапорі.

Відзначимо, що до цього ЗМІ КНДР одного разу вже публікували кадр, на якому Кім Чен Ин виходить з літака. Але тоді він прибув на звичайному лайнері північнокорейської авіакомпанії «Коре Хангон», тепер же, судячи з усього, був показаний особистий борт вождя Північної Кореї.

Кім Чен Ин вибрав собі літак

У північнокорейському «авіашоу», подивитися яке прибули Кім Чен Ин і Лі Сіль Чжу, взяли участь різні літаки ВПС КНДР, включаючи Міг-21, Міг-29, Су-25, Ан-2 та інші. Було також показано, як з Ан-2 проводиться запуск ракет класу «повітря-повітря».

Игровые автоматы: основные критерии выбора Как подобрать матрас для сна - их особенности и разновидности Измерительная техника Testo Как выбрать наиболее выгодное предложение микрозайма Игровой мир – стань мультимиллионером
Лента авиановостей