Космічний корабель Orion доставлений на пусковий майданчик мису Канаверал

Космічний корабель Orion доставлений на пусковий майданчик мису Канаверал

Багаторазовий космічний кораблю Orion доставлений на стартовий майданчик на мисі Канаверал. Транспортування корабля на відстань 35 кілометрів з ангара в Космічному центрі імені Кеннеді на пусковий майданчик зайняло шість годин, повідомляється на сайті НАСА.

Запуск Orion на навколоземну орбіту відбудеться 4 грудня в 7:04 (за часом Східного узбережжя США). Метою випробувань є перевірка працездатності корабля в екстремальних умовах щільних шарів атмосфери. В ході випробування інженери хочуть перевірити системи теплового захисту корабля, роботу систем орієнтації, навігації та посадку з використанням парашута.

Для цього на борту Orion встановлені більше тисячі датчиків. Під час польоту, який, як очікується, триватиме 4,5 години, корабель зробить два повних оберти навколо Землі. Після цього апарат увійде в щільні шари атмосфери зі швидкістю більше 32 тисяч кілометрів на годину, де повинен буде витримати температуру до 2,2 тисячі градусів Цельсія. Приводнення на парашуті Orion повинен здійснити в Тихому океані.

Свій політ апарат буде здійснювати в автоматичному режимі. На орбіту Orion, як очікується, виведе ракета-носій сімейства Delta («Дельта») - Delta IV Heavy. Сам корабель складається з службового та вантажного модулів. Їх загальна маса перевищує 20 тонн. Вантажний модуль Orion має конусоподібну форму висотою більше трьох метрів з діаметром підстави близько п'яти метрів. Його дизайн нагадує кораблі Mercury і Apollo, використовувані американцями в 1960-і і 1970-і роки.

Orion є частиною масштабної американської програми по відправці першої людини на Марс. За допомогою цього нового апарату в 2020-х роках НАСА планує вивчати навколомісячному астероїд. який збирається використовувати як перевалочної бази для доставки людини на Марс.

В рамках реалізації своєї космічної програми фахівці НАСА до 2018 року планують закінчити модернізацію надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS). Очікується, що багаторазовий корабель Orion повинен прийти на зміну Space Shuttle, не використовуваним з 2011 року, і російським «Союзів». Новий корабель буде здатний перевозити до шести астронавтів за одну місію.

Новые направления туризма для Крыма и Краснодарского края Лучшее онлайн казино Украины и СНГ - Вулкан Импрегнация террасной доски Самые безумные диеты Мир азарта в сети: без ограничений
Лента авиановостей